Без оглед на тоа дали знаете или не, нашиот потсвесен ум подразбира точно кои сме, не може да биде измамен или компромитиран.

Вашите очи гледаат целосна слика, но вашиот ум дава приоритет на она што одговара на вашите чувства и што ви мачи најмногу во овој конкретен момент. Погледнете ја сликата подолу. Што прво забележавте?

 

1. Пантерите

Ако прво ги забележавте пантерите, најголемата причина за стресот е вашата лична врска. Вие чувствувате дека ја губите врската со вашата сакана/сакан, а понекогаш и не сте сигурни каде се наоѓа вашата врска. Вратете ги спомените за тоа како сте се чувствувале кога ја започнавте вашата врска, и можеби сè што треба да направите е само да разговарате за тоа што ве мачи. Комуникацијата често е клучна за решавање на личните прашања.

2. Лавовите

Ако ги видовте лавовите прво, се борите да се справите со сите одговорности што ги носевте подолго време. Вие сте толку навикнати да се грижите за сè и да се грижите за сите, што сте почнале да се заборавате себеси.

Вашето семејство и пријатели мислат дека сте неверојатно силни и можете да се справите со сѐ, но чувствувате дека сте на работ и која било мала работа може да стане последна капка.

3. Зебрите

Ако првите животни што ги видовте биле зебри, вашата најголема грижа е за вашето здравје или за здравјето на некој во вашето семејство. Малата загриженост за здравјето е всушност добра работа, бидејќи тоа нè охрабрува да имаме поздрав начин на живот, меѓутоа, ако се претвори во здравствена анксиозност, тоа може да стане сериозен проблем. Нема смисла да се грижите за нешто што не можете да го контролирате или да го промените, одржувајте го животот на здраво ниво и да уживате во него.

4. Жирафите

Ако жирафите се првите животни што ги видовте, вие сте загрижени за вашата работа и се чувствувате многу несигурни финансиски. За жал, овие денови многу луѓе мора да се справат со долгорочниот притисок на работа и кога економијата ќе успори, станува уште потешко, бидејќи пазарот на труд станува поконкурентен.

Од друга страна, технологијата се развива толку брзо што сите ние постојано треба да научиме нешто ново за да продолжиме. Ако сметате дека вашата работа се менува и бара некои нови вештини за кои не сте многу сигурни, бидете искрени со себе, откријте што можебиви недостасуваат и работете на тоа.

5. Сината птица

Ако сината птица е првото нешто што го забележавте, се чувствувате малку изгубено и осамено. Во современото општество, ние главно се поврзуваме преку текстуални пораки, видео пораки и фотографии. Што е одлично, сепак, многу луѓе се толку навикнати на виртуелна комуникација што не се чувствуваат удобно, кога всушност разговараат со некого. И кога се чувствуваат изолирани и осамени, едноставно не знаат како да ја скршат оваа шема.

6. Птиците

Ако ги видете првин 2-те птици, се чувствувате осамени. Сакате да разговарате со некого за вашите чувства, но не се чувствувате пријатно, бидејќи мислите дека тие се премногу безначајни. Не ги кријте вашите чувства и верувајте им на вашите пријатели и на семејството – ако ви пречи, тоа е доволно значајно. Отсекогаш сте биле многу независна личност и со текот на годините научивте како да се преправате дека сѐ е во ред.

Затоа вашите пријатели можеби дури и не знаат дека ви се потребни токму сега. Имајте на ум дека споделувањето на чувствата не е еднакво на слабост.

Сподели на Facebook
пати видено