За да ги збуните луѓето на интернетот едноставно поставете им математичка задача. Собирање, одземање, множење и делење, работи кои ги научивме уште во основно училиште, тогаш како уште ваквите задачи нѐ збунуваат?

Голем број на луѓе останаат исфрустриран во обид да ја решат оваа задача. Ако не можете да се снајдете прашајте го вашето дете, нему најверојатно сѐ уште му се „свежи“ овие работи. За да го дознаете точниот резултат и да добиете објаснување свртете на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено