Експертите за говор на тело веруваат дека начинот на кој ги поставувате прстите на двете раце кажува многу за вашиот карактер и однесување. Овој заклучок се заснова на истражувањето спроведено од Нобеловецот Роџер Волкот Спери.

Неговото истражување докажа дека мозокот е поделен на два дела – лев и десен – и однесувањето на една личност може да зависи од тоа кој дел е поактивен.

1. Лев палец на врвот

Ако ова е начинот на кој ги држите рацете, тогаш голема е веројатноста дека сте практична личност. Вие сте некој кој никогаш не донесува одлуки во жештината на моментот. Пред да дојдете до заклучок, ги мерите добрите и лошите страни. Исто така, многу е тешко да ве измамат. Имате вроден квалитет да ги видите лагите на другите луѓе.

Од овие причини, вие сте многу ценети од вашите пријатели и членови на семејството, кои честопати доаѓаат кај вас да побараат совет. И почесто советувате мудро. Но, сето ова не значи дека сте сериозна личност. Напротив, вашата духовитост може да ги осветли дури и најмрачните места. Вашата чудесна смисла за хумор ве прави магнет на социјалните собири.

Вие исто така сте романтичар кој точно знаете како да се справите со додворувања. Вие точно знаете што да кажете и кога да го кажете тоа.

2. И двата палци усогласени

Вие сте некој кој верува дека ѓаволот лежи во деталите. Вие сте перфекционист и очекувате исто ниво на посветеност и концентрација од другите. Лидерството ви доаѓа природно, и секогаш водите. Но, тоа не значи дека не внимавате на потребите и околностите на другите луѓе.

Секогаш го слушате мислењето на другите луѓе и се обидувате да ја разберете нивната гледна точка пред да донесете одлука. Вашата искреност, чесност понекогаш може да делува разоружувачи за некои луѓе, но тоа се истите квалитети што ве поттикнуваат на многу други.

Во љубовта, исто така, ја цените искреноста и никогаш не се срамите да го каќете она што го мислите и истото го барате од вашиот партнер.

3. Десен палец на врвот

Ако сте некој кој претпочита да го држи десниот палец на горниот дел од левиот додека стегате прсти, тогаш сте личност со висок емотивен количник. Вие сте во можност да разберете што чувствува едно лице дури и кога можеби се обидуваат да ги сокријат своите вистински емоции. Оваа уникатна способност им олеснува на другите да се отворат кон вас.

Оваа способност исто така ви дава перспектива што другите не можат да ја видат, помагајќи да размислувате надвор од кутијата и ви овозможува да донесувате правилни одлуки. Иако донесувањето одлуки по емоционално мерење на сите други аспекти, понекогаш е потребно време. Вашата способност да разберете длабоки емоции и да обезбедите топлина ги привлекува луѓето кон вас.

Во врските, ги разбирате неискажаните чувства на вашиот партнер. Никогаш нема да имате проблеми да ги задоволите сите нивни емоционални потреби.

Сподели на Facebook
пати видено