Првин треба да се решат заградите. Во овој случај, тоа значи дека некој ќе мора да се реши (12 ÷ 4 + 1), што е 4. Потоа, треба да се премине на операцијата множење, што е 1 x 4, проследено со 15 – 4.

Сподели на Facebook
пати видено