„Овој човек го запознав пред 2-3 месеци во Токио. Кога му кажав дека сум од Македонија ми рече: “Сакам да почнам да учам Македонски” Јас на тоа само се насмеав. Денеска дојде кај што свирев и ми донесе писмо, напишано на Кирилица, и ми го прочита.“ – Вели нашиот Пере Јованов, кој живее во Токио.

Сподели на Facebook
пати видено