Решенија:

1. Во право се и оние кои добиле 120 и оние кои добиле 5! бидејќи станува збор за еден мал детаљ. Решението не е 5 туку 5! Извичникот по 5-ката е симбол за факториел. Што значи 5!= 5* 4*3 * 2*1= 120.

2. И двата одговори можат да бидат точни. Сѐ зависи од заградите: 8: (2* (2+2)), тогаш одговорот ќе е 1. А доколку е (8:2) * (2+2), решението ќе е 16.

3. Одговорот е 87. Не мора да знаете математика, само свртете ја сликата.

4. 6+4= 210, ова е направено според принципот, 6-4=2 и 6+4+10. Истото важи и за останатите.

5. Ова е решението

Сподели на Facebook
пати видено