Таканаречениот „10-годишен предизвик“ неодамна стана хит на социјалните мрежи и функцинира така што корисниците објавуваат „пред и потоа“ фотографии од 2009 и 2019 година за да ја покажат личната промена за една декада.

Луѓето лесно го прифатија предизвикот и направија повеќе варијации на истиот, опфаќајќи го и глобалното затоплување. Но уште поголеми предизвици носат промените кои се случиле по 100 години. Погледнете колку се променил светот за 1 век, а на крај видете ја и драстичната трансформација на нашиот главен град.

Њујорк 1919 vs 2019

Уличен пазар во Париз

Работно место

Женска Мода 1919 vs 2019

Машка мода

Деца

Лас Вегас

Фотографиите на паровите

Играње

Уличен стил

Пикадили циркус

Тајмс Сквер

Скопје 1939- Скопје 2019

Очигледно работите се менуваат со текот на времето. Еволуцијата, револуциите, без разлика дали тоа е во архитектурата, модата, културните норми или општественото однесување, влијаат врз структурата на нашата глобална заедница. Секогаш е добро да се внимава и да се погледне каде сме и од каде доаѓаме.

Сподели на Facebook
пати видено