За секој човек планетата е огромно место. А што да се каже за Вселената. Таа е толку голема што просто не можеме ни да си ја замислиме нејзината големина.

А знаете ли што е уште почудно во врска со Вселената? Таа испушта звуци. Доколку некогаш сте се прашувале како звучи тоа, денес имате среќа. Луѓето од НАСА истражувале за звуците на Вселената. Со помош на радио бранови од други планети, тие успеале да снимаат како би звучела Вселената кога во неа звукот би бил возможен.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено