Многу интересна идеја која им овозможува на посетителите на зоолошката градина Safari Lion Zoo во Чиле, едно поинакво искуство и многу поблиски средби со лавовите.

На површина од 2 хектари живеат 6 лавови, а туристите со специјални возила одат директно во нивното живеалиште.
zoo_01

zoo_02

zoo_03

zoo_04

zoo_05

zoo_06

zoo_07

zoo_08

zoo_09

zoo_10

zoo_11

zoo_12

zoo_13

zoo_14

Сподели на Facebook
пати видено