Зоки Поки се шета со својот татко. По патот среќаваат непознат човек. Зоки учтиво го поздравува:
– Добар ден чичко Перо!
Татко му го прашува:
– Од каде го познаваш овој човек?
А Зоки одговара:
– Па, тоа чичко Перо, тој е инспектор за чистота. Секој ден кога ќе отидеш на работа, тој доаѓа дома и ја прашува мама „Чисто ли е?“

Сподели на Facebook
пати видено