Рали Калавеј, 49-годишен полицаец од Гринсборо, Џорџија, се бори против откажување на бубрегот. Според USA Today, тој имал итна потреба од трансплант.

Во обид да најде донатор, семејството позирало за фотографија со знак направен од неговите ќерки кој гласел „На нашиот татко му е потребен бубрег!“. Сликата ја постирале на Фејсбук…и тогаш станала вирална. Инспирирала стотици луѓе да понудат помош за семејството. Еден од тие луѓе бил Крис Керол, консултант за здравствена заштита од Меккини, Тексас. И кога има среќа, навистина има. Крис бил совршено компатибилен за донирање.

Сподели на Facebook
пати видено