Се работи за рачно изработен предмет кој има примена во традиционалното сточарство.

Како што можеби некој претпостави, ова е специјален синџир за овчарски кучиња што ги штити кога ги напаѓаат волци. Всушност боцките го штитат вратот на кучето, за да не го задават волците.

Сподели на Facebook
пати видено