Ако мислите дека живеете во мал стан, погледнете ги условите во кои живеат голем број луѓе во Хонг Конг. Како што е познато, поради пренатрупаноста на градот, кириите се многу високи, па се прават многу минијатурни станови. Г-дин Вонг веќе 20 години живее во таков необичен стан со површина од 2 метри квадратни. Ваквите станови народот почнал да ги нарекува „дом гроб“. Што е најжално, за ваков дом, тој мора да плаќа кирија од 225 долари месечно!

apartment_in_hong_kong_01

apartment_in_hong_kong_02

apartment_in_hong_kong_03

apartment_in_hong_kong_04

apartment_in_hong_kong_05

apartment_in_hong_kong_06

apartment_in_hong_kong_07

apartment_in_hong_kong_08

apartment_in_hong_kong_09

apartment_in_hong_kong_10

Сподели на Facebook
пати видено