Човекот едноставно не престанува да изненадува. Дури и Фиќо да купи, пак ќе биде фраер и во центарот на вниманието.

Интересна е неговата приказна за тоа како и по завршувањето на кариерата успеал да го задржи богатството. Кога го потпишал првиот договор на 1 милион долари, тој бил толку среќен што веднаш отишол дома, ги фатил татко си и братот под рака и ги однел во салон за скапи, спортски автомобили. Веднаш им купил по еден автомобил од неколку стотини илјади долари, а еден си купил и за себе.

На овој настан случајно присуствувал еден евреин, кој се разбирал во финансии. Го викнал Шекил О’Нил малку на страна и му објаснил дека со овој потег, тој не само што банкротирал, туку отишол и во голем минус. Откако Евреинот му ги објаснил скриените трошоци и даноци, Шекил се разбира не го сфатил, па решил од тој момент па натаму, овој човек да се грижи за сите негови пари. Од тогаш, буквално за сѐ што ќе помисли да купи, прво му се јавува на својот личен финансиски советник, Евреинот, па потоа го купува.

Така Шекил, многу години по завршувањето на NBA кариерата не банкротира трошејќи ги сите пари на заадоволства, туку е уште побогат од порано, снима реклами и сѐ уште е ѕвезда.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.

Сподели на Facebook
пати видено