Причината за конфликтот била незадоволството на граѓаните од работата на првиот човек на општината, градоначалникот Хорхе Ескандон. Познато е дека тој им ветил дека ќе им направи пат, но никогаш не го сторил тоа и покрај бројните барања.

За време на судирите со полицијата во областа Лас Маргаритас, повредени се најмалку 11 лица, а приведени се околу 30 жители на местото.

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено