Секој си има свое омилено ќебе. Секако не сте приврзани за него како кога сте биле дете, но сепак со тоа ќебе ви е најудобно. Она во коешто едвај чекате да се завиткате кога е студено. Оваа жена решила самата да си направи ќебе по нејзин вкус, и најверојатно секој би посакал да има вакво, бидејќи навистина изгледа топло и удобно.

kb01

Сѐ започнува со виткањето на волнените нишки во чаршаф по што се удираат за да го добијат соодветниот облик.

kb02

Потоа цврсто ги стегнала чаршафите на повеќе места и ги испрала во када.

kb03

Потоа ги обесила нишките да се исушат. Откако се исушиле, можело да се пристапи кон плетењето на огромното ќебе.

kb04

За да ги исплете нишките, морала да употреби две големи PVC цевки како игли за плетење.

kb05

Сигурно ѝ требало цела вечност за тоа.

kb06

Но сето потрошено време и сиот напор очигледно се исплателе, бидејќи ова прекрасно чудовишно ќебе совршено ја исполнува својата намена – да стопли секого.

kb07

Сподели на Facebook
пати видено