Моабски мајмуни е група на екстрмни спортисти од Јута, САД, на годинешниот бејсџампинг падобранство во Моаб, Јута конечно добија можност да се претстават со мрежата за која биле потребни седум години да се исткае од страна на разни луѓе. Мрежата на овие лудаци им овозможува три вида на забава: првин треба да одат по јаже на височина од 122 метри од земјата за да стигнат до неа; потоа си уживаат на неа, восхитувајќи се на прекрасната глетка, и на крај скокаат во бездната. Оддалеченоста меѓу карпите е 60 метри.

bs01

bs02

bs03

bs04

bs05

bs06

bs07

bs08

bs09

bs10

bs11

bs12

bs13

bs14

Сподели на Facebook
пати видено