Не е често извештајот за временските услови да стане вирален. Уште поретко е што временскиот извештај од пред пет години станува вирален. Временските извештаи генерално не се познати по нивната долговечност. Сепак, еден временски извештај од TF1 во Франција кружи во последниот период и нема да ви се допаднат причините.

Во 2014 година, известувачот за временски услови, Евелин Делит, се здружи со Светската метеоролошка организација за да создаде измислен извештај за времето, замислувајќи како би било времето во 2050 година. Во времето кога нивните предвидувања се сметаа за далекусежни.

Потоа, во јуни, се случи следното.

Горната фотографија е фиктивен временски извештај кој „замислува“ какво би било времето во 2050 година, за француски документарец за климатските промени, од 2014 година. Долната фотографија фотографија временскиот извештај за месец јули.

Да токму така „далекусежното“ измислено предупредување за тоа што (до 2050 година) може да направат климатските промени се случи за само 5 години по замислениот топлотен бран.

Топлотниот бран во Франција оваа година предизвика околу пет лица наводно да починат како резултат на топлината, додека на југозападниот дел два нуклеарни реактори беа намалени како резултат на високите температури, поради што речната вода што се користеше за ладење на реакторите се загреала премногу за да биде ефикасна со целосен ефект. Низ цела Европа, температурите беа рекордни.

Време е да се разбудиме, затоа што најлошите предвидувања, стануваат реалност.

Сподели на Facebook
пати видено