Во Австралија живее белгиски грифон со прекар Калмар (вид на лигна). На крајот од 2017 година, неговите сопственици му отвориле профил на Инстаграм, на кој почнаке да објавуваат фотографии од оваа фенси крзнено животно и сите негови ѓаволштини.

Благодарение на незаборавниот изглед и ненадмината смисла за стил, Калмар ја освои љубовта на повеќе од 271.000 претплатници на Инстагра,. Патем, дури и некои холивудски ѕвезди не можат да се пофалат со толку многу претплатници (на пример, Едвард Нортон или Џон Кусак). Како што велат неговите сопственици, нивниот миленик е составен од 70% љубов, 20% смелост и 10% брада. Погледнете само колку е неодолив малиот Калмар.

Сподели на Facebook
пати видено