На овој сопственик му здодеало постојано да го гледа истиот здодевен зелен тревник, и се запрашал себеси: „И која е поентата на ова?“ Иако изгледал убаво, не му пружал никакво задоволство, а за сметка на тоа било потребно многу работа за негово одржување. Па така се решил да проба нешто друго. Видете што!

Сѐ започнало со неколку дрвени кутии

гр01

Градот давал бесплатно ѓубриво, и тој ги наполнил кутиите со него.

гр02

Кога семето почнало да ‘рти, следувале и други системи за поддржување.

гр03

Најтешка била изведбата на наводнувањето.

гр04

гр05

гр06

гр07

Прва никнала салатата

гр08

Потоа спанаќот

гр09

Па цвеклото донело малку разнобојност

гр10

Никнале и ротквиците

гр11

Грст моркови од некогашниот тревник

гр12

И грашок

гр13

Годината била толку плодна, што почнал без пари да го раздава својот зеленчук.

гр14

гр15

гр16

гр17

гр18

гр19

гр20

гр21

Се разбира, неколку цвеќиња нема никому да наштетат.

гр22

гр23

гр24

гр25

гр26

гр27

Можеби овој сосед ќе се угледа на него.

гр28

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено