Олга Корбут е четирикратна олимписка шампионка, сега има 59 години, а ова што ќе го видите е една нејзина победничка вежба на вратило која до ден денес е забранета за изведба поради опасноста од повреди. Вежбата во нејзина чест го носи името „Корбут превртување“.

Сподели на Facebook
пати видено