Црвените телефонски кабини, исто како и двокатните автобуси, се препознатливи и заштитни знаци на Англија. Затоа наместо да ги отстраната бидејќи никој беќе не користи такви телефони, Англичаните им најдоа друга примена. Ги претворија кабините во мини библиотеки од кои кога ќе земеш книга, треба да оставиш друга.

quaintness_intensifies_01

quaintness_intensifies_02

quaintness_intensifies_03

quaintness_intensifies_04

Сподели на Facebook
пати видено