Вушу е традиционална кинеска боречка вештина и спорт кој го комбинира фул контакт пристапот на боречките вештини со прекрасна кореографска прецизност на балет. Движењата на спортистите се однапред испланирани, но тоа не значи дека е полесно од боречки меч. Всушност, кога ќе ги изгледате видеата, изгледа и потешко, бидејќи со едно погрешно движење и нештата можат да завршат навистина лошо.

Сподели на Facebook
пати видено