Кога температурата нагло падна од -2 на -20 степени, на брегот на Финскиот залив почнаа да се формираат необични ледени топки со дијаметар од 10-тина сантиметри. Фотографот Александар Абросимов случајно се најде на местото на настанот и го фотографираше феноменот.

vos (1)

vos (2)

vos (3)

vos (4)

Сподели на Facebook
пати видено