Воен ветеран доаѓа на интервју за работа во државна администрација. Го прашуваат стандардни прашања и доаѓа делот со медицинските:
– Да не сте алергичен на нешто?
– Да на кафе.
– Во ред, а дали имате некаков инвалидитет?
– Да, во мисија во Авганистан, во која учествуваше и македонската армија, во близина испука бомба и ми ги откина двата тестиси.
– Во ред, тоа ви се дополнителни поени, затоа што сте останале инвалид во служба за татковината. Примен сте на работа. Работното време е од 8 до 4, а вие ќе доаѓате секој ден од 12.
– Зошто од 12, кога работното време е од 8?
– Затоа што од 8 до 12 пиеме кафе и си ги чешаме јајцата.

Сподели на Facebook
пати видено