Еден авто ентузијаст заедно со неговата талентирана и исклучително посветена жена уметник пронашле уникатен начин како елегантната сребрена боја на спортскиот автомобил да ја претворат во вистинско уметничко дело.

Сопственикот ја мразел сребрената боја. Една вечер ѝ дозволил на неговата жена да начкрта неколку гребаници на браникот, и кога утредента го видел резултатот, решиле така да ја направат целата кола.

После околу 100 часа работа и неколку слоеви на безбоен лак за да се заштити дизајнот, резултатот е навистина импресивен.

car-art-sharpie-pen-drawing-1 car-art-sharpie-pen-drawing-2 car-art-sharpie-pen-drawing-3 car-art-sharpie-pen-drawing-4 car-art-sharpie-pen-drawing-5 car-art-sharpie-pen-drawing-6 car-art-sharpie-pen-drawing-7 car-art-sharpie-pen-drawing-8 car-art-sharpie-pen-drawing-9 car-art-sharpie-pen-drawing-10

Сподели на Facebook
пати видено