Ова повеќе личи на улична војна отколку на полициска акција! Акцијата се случи во мексиканскиот град Кулиакан, каде што обидот за апсење на синот на Ел Чапо предизвика хаос на улиците.

Одговорот на картелот бил брз и немилосрден. Тие ја опколиле полицијата, односно го опколиле градот. Претставниците на законот морале да го ослободат синот на Ел Чапо. После оввој дебакл, претседателот на Мексико свикал итен состанок. Од ваквите вести, идејата на Трамп за огромен ѕид и не звучи така лошо.

Ајде да видиме што се случуваше во градот Кулиакан.

Сподели на Facebook
пати видено