Германскиот планински велосипедист, Јоханес Фишбах, неколку години сонувал да го направи најголемиот скок на светот со планински велосипед.

Фишбах се обиде да скокне од скијачка скокалница висока 140 метри, за да го собори светскиот рекорд, но неговиот обид беше неуспешен и со прилично жестока завршница. За среќа, тој на крајот застана на своите нога.

Сподели на Facebook
пати видено