Направата е добро позната, ја користат полицајците за мерење на нивото на алкохол во крвта. Пред да го старутваш автомобилот, мора да дуваш 5 секунди. Ако направата покаже алкохол над дозволеното, нема ни да ти запали. Генијална идеја, нели?

Сподели на Facebook
пати видено