Во затворот казна издржуваат 700 затвореници. Насекаде има поставено безбедносни камери и речиси е невозможно некој да избега од затворот. Но, обратете внимание на зборчето РЕЧИСИ. Приказната за единственото бегство е подолу.

Еднаш во историјата на затворот се случило двајца затвореници да успеат да побегнат. Во раните утрински часови на 12 декември 2012 година, 37-годишниот Џозеф Бенкс и 38-годиниот Кенет Конли некако успеале да се протнат преку 15 сантиметри широкото прозорче, да ја покријат камерата на нивниот кат и да се спуштат од 60 метри височина со импровизирано јаже кое сами го плетеле.

Сподели на Facebook
пати видено