Човекот и кучето биле најдобри пријатели уште од дамнешни времиња. Според научниците, припитомувањето започнало уште за време на доцниот палеолит (пред 32-26 илјади години). Оттогаш, кучето го придружувало човекот и му помагало во многу области од животот.

2019 година е на календарот и ситуацијата не се смени. На пример, ова мало куче со одлични актерски способности му помага на својот господар да работи како „жива статуа“.

Сподели на Facebook
пати видено