Овој инцидент се случи во Порто Рико, каде електричното возило Tesla Model X предизвика сериозна сообраќајна несреќа. Според возачот, тој само што паркирал зад пикапот, кога неговата Тесла наеднаш започнала неконтролирано да забрзува. Човекот тврди дека „автомобилот едноставно збеснал“, затоа што продолжил да забрзува и покрај тоа што тој ја притиснал сопирачката со целата своја сила.

Тесла веќе започна истрага за инцидентот за да ја открие причината за оваа несреќа. Една од причините може да биде заглавената педала за гас, сепак, човечкиот фактор како што е „измешани педали“ е премногу рано за да се исклучи.

Сподели на Facebook
пати видено