Неверојатно реткиот розов делфин, познат како Пинки беше забележан како плива низ водите со своето розово младенче. Тие се забележани во Калкасеу реката во Луизијана.

Невообичаениот делфин прв пат бил забележан од очите на јавноста пред 12 години од капетанот Ерик Ру, кој ја видел како редовно плива во областа за парење на делфините, па дури и ја опишал како „многу сексуално активна“ за машките делфини. Нејзината атрактивност очигледно се исплатила бидејќи Пинки стана мајка на розово делфинче.

Сподели на Facebook
пати видено