Уметникот Стив Спазук развил уникатен начин на „сликање“ употребувајќи ја саѓата која останува од чадот од свеќа. Иако се чини дека само ја држи свеќата до хартијата и црта со помош на чадот, неговата техника е малку посуптилна. Спазук често не знае каков ќе биде конечниот резултат и какви слики ќе нацрта и остава облиците и фигурите од саѓата да го водат. Во процесот исто така вклучува и редуктивни процеси при кои ги обликува фигурите со помош на пердуви и сликарски четкички.

paintin-1

paintin-2

Сподели на Facebook
пати видено