Јужнокорејскиот уметник Џонгвон Џеонг има уникатен талент за претворање на уметнички дела во хиперреалистички слики. Деталите за секое од неговите дела се толку прецизни и елегантни, што овозможува полесно да ги помешате со фотографии.

Сликите на Ван Гог, статуата на Милоска Венера, па дури и Создавањето на Адам од Микеланџело – се само неколку од уметничките дела во кои Џонгвон внесе нов живот.

Џонгвон Џеонг, создавајќи уште едно ремек-дело

Автопортрет

Винсент ван Гог

Костанза Бонарели

Милоска Венера

Сенека

Џулијано де Медичи

Хомер

Создавање на Адам од Микеланџело

Сподели на Facebook
пати видено