Да го погледнеме процесот на создавање на ова необично дело на 58-годишниот уметник Габриел Греси. Тој се обидува предметите на сликата да ги направи што е можно пореални, така што создавањето на слики трае многу време. Пред околу 2 години, добил интересна нарачка од колекционер на играчки – да создаде слика со димензии од 2 на 2 метри. Работата траела само 2 години.

Сподели на Facebook
пати видено