Сем Бејли е 21-годишен илустратор од Слау, Обединетото Кралство, кој критички гледа на разни теми кои се дел од современото општество. Тој создава илустрации кои ги провоцираат мислите и го доведуваат во прашање светот во кој живееме. Во 2011 година почнал да создава илустрации за неговото семејство и така влегол во уметничкиот свет.

Тој почнал да ги објавува своите дела на интернет и луѓето го сакале бидејќи неговите дела се интелигентни и совршено добро направени. Тој ги покажува видовите на социјални проблеми со кои се соочуваме во денешниот свет – од здравствени проблеми предизвикани од социјалните медиуми до нееднаквост и сиромаштија.

Сподели на Facebook
пати видено