Ирина Верхглавска од Сибир веќе 30 години го создава својот „Мал свет“ во кој минијатурни кукли ги имаат главните улоги. Секоја од нив е мало уметничко дело, разработено до најмалите детали.

Не е исклучок и зборката „Драги стари мои“ со приказни од вистинскиот живот на постарите лица. Нема многу да зборуваме за овие дела. Во овој случај е подобро да ги видите самите (и потоа да ги избришете солзите и повторно да ги разгледате).

Сподели на Facebook
пати видено