Секоја година, американското градче Саут Педре Ајленд во државата Тексас со население од 5.000 жители се претвора во најлудата туристичка дестинација за над 100.000 студенти. Младите Американци популарниот пролетен распуст го поминуваат на плажа со забави кои траат и ден и ноќ. Ова е одлично за буџетот на градот: Студентите минатата година потрошиле дури 3,1 милион долари само за алкохол, а вкупната добивка на градот изнесувала 33,9 милиони долари.

Сподели на Facebook
пати видено