Мајката ѝ завиткала на Црвенкапа едно парче топол зелник во еден весник и таа тргнала кај баба си во шумата. По некое време пред неа излегол волкот. Црвенкапа му рекла:
– Волчко, те молам не ме јади! Ќе ти ја дадам оваа топла пита, а ако треба и љубов ќе ти дадам…
– Доста со тие простотилуци мори, одвиткај ја питата и дај ми го весникот, да видам што се случи со Боки и Катица…

Сподели на Facebook
пати видено