Дали некогаш сте забележале дека кога некој цитира познати личности во разговор, тие веднаш добиваат поголем кредибилитет, а неговите или нејзините зборови изгледаат многу поинтересни и сериозни?

Светот имал, има и ќе има мудри луѓе кои со своите зборови можат да ве разубедат да го погледнете животот од една друга перспектива и да размислувате позитивно и мудро. Еве неколку такви цитати кои допираат до самата свест на човекот.

Нелсон Мандела

Абрахам Линколн

Мартин Лутер Кинг

Лав Толстој

Стив Џобс

Алберт Ајнштајн

Стивен Хокинг

Еленор Рузвелт

Далај Лама

Марк Твен

Сподели на Facebook
пати видено