Видеото, снимено во Имокале, Флорида, го доловува потресниот момент во кој три мечки се обидуваат да спасат мало мече кое завршило на сред патот, откако било прегазено од автомобил.

Мечките ги ризикуваат своите животи само за да го тргнат мечето од патот. За жал официјалните лица од паркот подоцна потврдиле дека мечето починало. Сепак видеото кажува многу за чувствителноста на животните.

Сподели на Facebook
пати видено