Спортот е комбинација на рагби и ММА тепачки. Спортот се игра во Фиренца, Италија, со векови, а традицијата продолжува до ден денес. Освен да го тепате играчот со топката, дозволено е и играчите да си се тепаат меѓу себе без тоа да има врска со топката.

Сподели на Facebook
пати видено