Се вели дека древните Арапи го проверувале својот вид со помош на ѕвезди. Тие требале да гледаат на ноќното небо и да ја најдат Големата мечка. Ако можат да видат најмалата ѕвезда од соѕвездието, нивниот вид се сметал за добар. Вие исто така можете да користите сличен метод денес. Пронајдете ги работите на сликите кои не припаѓаат таму и свртете ги картичките за да ги проверите вашите одговори.

Сподели на Facebook
пати видено