Велат дека бебињата не се сеќаваат на многу работи кога ќе се родат. Тие не можат да видат многу добро и тие се многу кревки, но бебињата можат да препознаат звуци кога се во матката. И, ако не верувате во науката, оваа приказна на бразилски пар ќе го охрабри секој иден родител да зборува со своите бебиња за време на бременоста.

Тарсила Роза и Флевио Дантас со нетрпение го очекуваа доаѓањето на нивната прва ќерка Антонела. Всушност, нејзиниот татко бил толку возбуден што ќе ја запознае што разговарал со неа секој ден наутро и откако ќе се врател од работа.

Нејзиниот татко ѝ раскажувал за тоа како му поминал денот и секогаш повторувал дека многу ја сака. Тој го милувал стомакот на Тарсила и секогаш и кажувал дека ќе биде тука за неа.

И покрај тоа што Флевио не беше сигурен дали неговите зборови може да стигнат до неговата ќерка, тој никогаш не престана да зборува со неа во текот на целата бременост, а кога бебето пристигна на светот, таа му покажа дека цело време внимателно го слушала. Откако бебето се роди, Фливио ги повтори зборовите што ги кажуваше, а бебето го поздрави со најискрена насмевка. За среќа успеале да го опфатат овој неверојатен момент на фотографија.

Флевио е поморски војник во Бразил, а мајката на Антонела, Тарсила, работела во киоск и исто така како готвач. Антонела е родена со нешто над 3,125 кг и 49 см и сега е здраво бебенце кое живее со своите родители во Рио.

Сподели на Facebook
пати видено