Откако ми се роди дете, решив дека е време да ја прекинам мојата здодевна кариера на веб дизајнер и почнав да цртам. Почнав со буквата „А“ и нацртав армадило, и секој ден цртајќи по еден цртеж го поминав целиот англиски алфабет.

Сакав да создадам нешто ново за мојот син, нешто што некој ден ќе направи да се гордее со својот татко. Толку ми досадија ужасно илустрираните детските сликовници, па така решив самиот да нацртам илустрации кои потоа ќе ги соберам во илустрирана азбука.

За да се поттикнам себеси да ја постигнам целта секој ден да завршам по една илустрација, го предизвикав мојот пријател секој ден пред полноќ да објавуваме по еден цртеж на Инстаграм со ознаката #SketchAZduel. Резултите излегоа подобри отколку што очекувавме.

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-7

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-8

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-9

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-10

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-11

animal-alphabet-illustrations-kyson-dana-12

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son1__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son2__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son3__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son4__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son5__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son6__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son7__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son8__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son9__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son__605

Designer-Draws-One-Animal-Per-Day-for-Newborn-Son10__605

Сподели на Facebook
пати видено