Фотографот Вјачеслав Мишченко успева на прекрасен начин да ги сними малите суштества коишто инаку едвај и да ги забележуваме. Таков е случајот со овие фотографии со полжави. Сите ги сакаме полжавите, но најчесто имаме претстава за нив како за бавни суштества. Фотографиите на Мишченко ги прикажуваат како активно и со голема љубопитност ја истражуваат нивната околина.

pl01

pl02

pl03

pl04

pl05

pl06

pl07

pl08

pl09

pl10

pl11

pl12

Сподели на Facebook
пати видено