На сред зима на реката седи рибар и лови риба. Рибата воопшто не гризе, а рибарот премрзнал како куче. До него седнува еден старец и почнува да вади риби една по друга.
– Еј, дедо, како го правиш тоа, бе!? Седам два часа и не сум фатил ништо, а ти само што дојде и само ги вадиш една по друга??!!
Дедото:
– Фрфот фрефа те фе фрфи на фофло…
– Што, што?!
– Фи фефам фрфот фрефа те фе фрфи на фофло…
– Што зборуваш, бе? Ништо не те разбирам…
Дедото навреден плука нешто во раката и вели:
– Абе, ти велам дека црвот треба да се држи на топло.

Сподели на Facebook
пати видено