Просечната плата во Македонија е 21.350 денари. До овој заклучок се доаѓа на следниов начин:
– Трајан има 10 јаболка. Петар има 0 јаболка. Просек, двајцата имаат по 5 јаболка!
– Директорот јаде месо, работникот јаде компири. Значи, двајцата јадат мусака.
– Маре се работи со целата населба, а Мими само со својот маж. Значи и двете се курви!

Сподели на Facebook
пати видено