Судоку е логичка сложувалка со броеви, во која треба сите 3×3 квадратчиња да ги пополните со цифрите од 1-9, исто така и во сите редови и колони не смее да се повторува ниту една цифра. И покрај тоа што прв пат се појавува во американско енигматско списание во 1970, „Судоку“ добива на популарност во Јапонија, од каде што го носи и современото име.

Играј!

Многу сакате да играте игри, но не сакате да ги симнувате? Мотика има совршено решение за вас. Посетете го каналот Игротека и уживајте во најзабавните игри без обврски.

Сподели на Facebook
пати видено